Σχετικά με την αναζήτηση
Το δεύτερο μέρος από την μελέτη χρηστικότητας ιστοτόπων σε κινητές συσκευές.
Μια εσωτερική μηχανή αναζήτησης είναι πάντα απαραίτητη σε ένα κατάστημα ειδκά σε σχεδιασμό για κινητό . Βοηθά τους επισκέπτες να βρουν περιεχόμενο απλά εισάγοντας μια λέξη-κλειδί.
 Μερικές συμβουλές για να γίνει η αναζήτηση πιο πολύτιμη σε κινητά
1. Κάντε την αναζήτηση στο site ορατή. Οι χρήστες που αναζητούν συνήθως συγκεκριμένες πληροφορίες επιλέγουν την αναζήτηση - έτσι η αναζήτηση θα πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπουν οι χρήστες σε κινητό. Στη μελέτη, οι συμμετέχοντες ανταποκρίθηκαν καλύτερα σε εύκολα και ορατά, κουτιά αναζήτησης ελεύθερου κειμένου στην κορυφή μιας σελίδας.

Συμπέρασμα: Τοποθετήστε την αναζήτηση ιστότοπου σας στην κορυφή της αρχικής σας σελίδας μέ ένα πεδίο ελεύθερου κειμένου.
2. Βεβαιωθείτε ότι τα αποτελέσματα της αναζήτησης είναι σχετικά. Οι συμμετέχοντες δεν μπήκαν στον κόπο να περάσουν από πλήθος σελίδων αποτελεσμάτων της αναζήτησης. Αντ 'αυτού, έκριναν την Αναζήτηση βάσει των αποτελεσμάτων που επέστρεψαν πρώτα. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι η πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης είναι η καλύτερη. Διευκολύνετε τη ζωή των χρηστών σε μικρές οθόνες με λειτουργίες έξυπνης αναζήτησης όπως αυτόματη συμπλήρωση (Autosuggest)

Συμπέρασμα: Βεβαιωθείτε ότι η αναζήτηση ιστότοπου σας επιστρέφει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα πρώτα και εφαρμόστε Έξυπνες λειτουργίες αναζήτησης όπως αυτόματη συμπλήρωση
3. Εφαρμογή φίλτρων για τη βελτίωση της χρηστικότητας της αναζήτησης Οι συμμετέχοντες στηρίχθηκαν στα φίλτρα για να περιορίσουν τα αποτελέσματα της αναζήτησης, ενω εγκατέλειψαν sites που δεν μπορούσαν να μειώσουν τον όγκο αποτελεσμάτων. Ωστόσο, πρέπει να διασφαλίσετε και τους χρήστες για την αποτελεσματικότητα των φίλτρων - για παράδειγμα να αποφύγετε φίλτρα που δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Βοηθήστε τους χρήστες να αποφύγουν προβλήματα ενημερώνοντας τους χρήστες για τον αριθμό αποτελεσμάτων που θα επιστραφούν με την εφαρμογή ένος συγκεκριμένου φίλτρου.

Συμπέρασμα: Προσφέρετε φίλτρα για να βοηθήσετε τους χρήστες να βρούν αυτό που ψάχνουν, αλλά βεβαιωθείτε ότι οι χρήστες δεν θα φιλτράρουν μια αναζήτηση με μηδενικά αποτελέσματα.
4. Ερωτήσεις για καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης. Για ιστότοπους που εξυπηρετούν πελατες με συγκεκριμένες ανάγκες, μπορεί να είναι χρήσιμο να ζητήσετε από τους επισκέπτες κάποιες ερωτήσεις πριν την αναζήτηση (step finder) για να εξασφαλίσετε ότι θα έχουν τα πιο σχετικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, κατάστημα με μελάνια μπορει να ρωτάει για τη μάρκα , το ειδος εκτυπωτή και/ή το μοντέλο για το οποίο ψάχνουν να βρουν μελάνια.

Συμπέρασμα: Εάν τα αποτελέμσματα σας μπορούν να μειωθούν εύκολα θέτοντας μερικές ερωτήσεις εκ των προτέρων βοηθά τους επισκέπτες να δουν σχετικά αποτελέσματα.
Φυσικά ολα τα παραπάνω ισχύουν και για το σχεδιαμό desktop . |